Poniedziałek 27.04.2015 14:45,
cactus
Cactus se mi líbil pro svou odvážnou "jinakost". Byl jsem si ho i prohlédnout v autosalonu, absolvoval jsem i zkušební jízdu.
Za 380 tis. v základu je to auto sice nevšední, originální a zajímavé, ale VELMI lacině řešené. Okna vzadu jsou jen vyklápěcí, nikoliv stahovací. To by ještě člověk možná snesl. Jenže zkuste si zavřít zadní dveře a poslouchejte ten zvuk. Nepřipomíná to nic? Já bych řekl že inspirace Škodou 120L je zřejmá. Plesknutí plechu o zem. Tak to zní. Zajímavé je, že přední dveře zní při zavření normálně. Kufr menší, ale to by mi nevadilo. Co bych ale neunesl je opět lacinost na každém kousku. Kufr není čalouněn kobercem, ale něčím co bych spíše nazval hadrem.
Jizda - jel jsem v té lepší verzi, tedy 1.2 turbo benzín. Prodejce mi několikrát zdůraznil jak auto dobře. jede. Mě se to ale moc nezdálo. jelo to normálně. Slušně. No na nízkou váhu kolem jedné tuny bych řekl že jsem očekával víc. Při jízdě nad cca 70 km/h začal vnikat do kabiny aerodynamický šum, snad od zrcátek. Řízení takové divné. Kolem středové polohy strmé, bylo pořád potřeba korigovat směr.
Výsledek - Nebral bych ho za ty peníze. Být toto levné a originální vozidlo za 280 (namísto 380) v základu, možná bych do toho šel. Za 380 v základní žluté bez výbavy ? Ne.
reagować