Děkuji za recenzi, potěšila mne.
Mám stejné auto, jen s trošičku slabším motorem. Moje má 2.0 Hdi, 80 KW. Což je o 16 KW méně, než-li má 2.2 Hdi. Přesto jsem velmi spokojen, nedostatkem dynamiky rozhodně netrpí a nedám na něj dopustit. Komfortem jízdy je to skutečně nesrovnatelné s mnoha ostatními vozy. Nadto velký prostor a vysoká míra bezpečí. Například už v základu je 6 aibagů.
Moje C5 má světlou zeleno-modrou metalízu a nemohu říkat, že by bylo škaredé. Ani mé okolí tak nikdy tento vůz nekomentovalo. Právě naopak.
Ale abych jen nechválil: Těsně po záruce (vozidlo jem kupoval jako nové) mi odešla vzduchová váha. Spřátelený technik citroënu mi ji vyměnil za jiný kus a vzal si 2 tis.. Nový originál stojí 6 tis. To byly až doposud (78 tis. km) všechny servisní práce, samozřejmě s vyjímkou pravidelného značkového servisu.
Nepředpokládám, že bych vozidlo brzy měnil. Ale příště pro mne bude Citroën vybavený HydroAktivem velmi vážným kadidátem a rád bych si jej koupil znovu. I když již nyní pokukuji po C6, což je ještě lepší "letadlo"
Pokud uvažujete nad velkým, prostorným a spolehlivým vozem s příznivou spotřebou, mohu C5 jedině doporučit.