anonym napisał:
Spotřeba je super, toho ručení je opravdu škoda, na ¨naftových motorech je vidět jak jdou dopředu, mám toledo TDI 1998 110 kní a spotřeba je stejná jako u tohohle auta, když ho hodně šetřím jsem na 4 litrech, když jedu tak abych nějak nebrzdil a občas někoho předjedu tak mam do 5 litru, Vetsinou kdyz jezdim sam na chatu 50 km, pulka praha pulka okreska tak mam spotrebu 4,5 a nejak se neloudam, prumerna rychlost v praze 50 - 60, a na okesce jedu tech 80 takze nejsem zadny louda.
Elektronický vstřik ve spojení s turbem dosáhne velké zlepšení spotřeby, zajímalo by mě, jak by si vedl takový motor v AX. Na druhou stranu klasický diesel je jednoduchý, žádná "váha vzduchu" atd. mě netočí. AX dosahuje nízké spotřeby hlavně malou hmotností a malým odporem vzduchu. Tu spotřebu 4 litry mám když jedu tak abych nebrzdil. Vyloženě šetrně jsem celou nádrž zatím nejel, v létě nejmíň 3,8 a nejvíc 4,2 litru, nedokážu si představit ty fofry, abych jel v létě za víc jak 4,5 (asi bych to musel v tahu hnát nad 130 po dálnici).