tomtom napisał:
Dobrý den,potřeboval bych poradit s koupí ojetého vozu, v autech se příliš nevyznám, jen to co jsem vyčetl na fórech a článcích:).Uvažuji o střední třídě, měl by to být sedan, s manuální převodovkou, klimatizace, ... atd taková ta základní výbava, s tím se spokojím. Samozřejmě čím vyšší tím lepší.Jestli naftu nebo benzín nevím, týdně najedu cca 500-600km - z toho dálnice(60%)+město(40%), pokud nepočítám výlety a dovolené. Preferoval bych benzín kvůli údržbě, bohužel u kousků nad kterými uvažuji se horkotěžko hledají ve slušném stavu. Takže se nebráním ani naftě.Nejvíce mi do oka padli tyto vozy:Chevrolet CruzeFord Mondeo (od roku 2007)Citroen C5Ford Focus ( v kombi! )Nevím jestli není 200 tis. málo a nebylo by lepší investovat radši do mladšího Focuse či Cruze, oproti Mondeu a C5, sice méně pohodlí, ale možná také méně starostí. Ale podle zkušeností toho právě třeba takové Mondeo 1.8TDCi docela dost vydrží. Tak a teď babo raď.Jaký je Váš názor? Děkuji za každý příspěvek..
Ahoj, za mě jednoznačně Ford Focus kombi 2010/2011 klidně s motorem 1.6 ben a nebo VW Golf kombi také s motorem 1.6 ben. Golf je pohodlnější a tichší, Ford je zábavnější ale má trochu levnější detaily v interiéru (plastové výplně dveří, trochu tuhší řízení i pedály). Jde o to ať co nejméně investujete do oprav, takže raději tuhle nižší střední třídu ale novější vůz s méně najetými kilometry