0
powrót

diskuze k tématu: První auto Bmw nebo 4x4 ?

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, hybridy, cng, lpg
brin
ilość wystąpień727
data registracji28.03.2011
Środa 06.05.2015 20:38, BMW a gumy
Taky bych upozornil, že na BMW se 17palcovejma kolama budou i nejlevnější gumy (a že zimní k tomu za ty prachy určitě nikdo nedá) tak minimálně za 12000 Kč. S diskama 20. Já jen, aby pak auto nestálo před barákem proto, že člověk nemá na gumy...

Třeba teď jsem dělal takovou větší údržbu svý Audi A2 (a to už je po rozvodech, filtrech, oleji). Jedna cívka na motoru, tlumiče, pružiny a horní uložení pružin, komplet přední brzdy, vyčištění kulisy řazení, novej posilovač (odešla elektronika) a pár dalších drobností k tomu. Sakum prdum 25000 Kč jen to hvízdlo. A to je malý auto s dílama z fábky. V podstatě jsem ho koupil za 75000 a už do něj s kolama, rozvodama a touhle údržbou nasypal dalších 50 000 Kč, jen aby to mohlo pořádně jezdit.
reagować
Reno
ilość wystąpień1352
data registracji30.03.2010
Cztwartek 07.05.2015 15:45, RE: moc díky za informace ale o znáčce škoda a nebo ford vůbec nepřemýšlím podle mně jsou to auta na nic
kuba doly napisał:
diky za info,ale nevím proč si každej myslí že je bmw tak drahý na díly zase o tolik co u jinejch aut to není a výmněna neni problém protože vybavení mám takže opravy v pohodě a myslím že když má člověk rozum tak to nikde nenapálí.Spíš mně zajímá co říkate na napad dát např do e36 coupe 325i lpg a nebo ne

seš automechanik?

reagować
stréc od piva
ilość wystąpień652
data registracji23.11.2007
Cztwartek 07.05.2015 15:56, mechoš
Kdyby byl klučina mechanik,tak by se neptal tak hloupě..a kdyby měl známého automechanika,tak neřeší výběr auta v tomto fóru (kde očividně nebyl pochopen) ale s ním...

reagować
David V
ilość wystąpień2067
data registracji16.05.2007
Cztwartek 07.05.2015 16:22, Internet
Internet je výborná věc. Kdo chce skutečně poradit, tak si dokáže vytáhnout z informací to, co je pro něj skutečně relevantní. Kdo chce slyšet, že si vybral dobře, určitě si na nějakém fóru na netu taky přijde na své a dočká se poklepání na rameno, že si vybral dobře.
Běžné díly nebývají drahé prakticky na žádné auto, ale stačí jedna vadná ŘJ (ne motoru, ale jiného systému) a prachy jen letí nebo se člověk smíří s tím, že má sice vybavené auto, ale půlka toho už nefunguje. Je to jen o kompromisech. Baby třeba milují vyhřívání sedadel, ale je trapné, když nefunguje a pokud se člověku nechce kuchat sedadlo, tak to v autorizáku nezaplatí, a to jsou přesně ty věci, o kterých tady kluci mluvili.
reagować
kuba doly
ilość wystąpień8
data registracji04.05.2015
Cztwartek 07.05.2015 16:30, Ano jsem automechanik
teď půjdu do 3.ročníku učím se automechanikem a pár známých mechaniků mám,ale chtěl jsem ani informace od fóra
reagować
Zvirak
ilość wystąpień459
data registracji09.09.2012
Cztwartek 07.05.2015 18:42, RE: Ano jsem automechanik
kuba doly napisał:
teď půjdu do 3.ročníku učím se automechanikem a pár známých mechaniků mám,ale chtěl jsem ani informace od fóra

tak tohle budou kvalitně utracené peníze, které ti rodiče šetřili hodně let. Myslím, že se nemýlím. učeň, kterej se ještě učí, čili peníze si pravděpodobně nevydělal, ale k 18 dostal, jako nějakou životní pojistku, nebo něco takového.

Moje rada: vykašli se na nějaký báwo woe. Jako automechanik si toho zas tolik nevyděláš, abys tuhle vraždu držel při životě. prachy si pošetři na bydlení. Radší si kup nějakou feldu, kterou budeš schopnej sám opravit a finančně tě nesežere.

A jestli chceš báwo kvůli holkám, tak se prober. Na nějaký rádoby drsný auto se lepí jen slepice a krávy co maj v hlavě totálně nasráno.. Jsou jen pro smích.

Ale ty ses stejně rozhodl. No nic, snad si to třeba za pár let znovu přečteš a zamyslíš se. Přesně jak to napsal stréc.
reagować
PetrT
ilość wystąpień1076
data registracji24.05.2009
Cztwartek 07.05.2015 23:30, RE: Ano jsem automechanik
Zvirak napisał:
kuba doly napisał:
tak tohle budou kvalitně utracené peníze, které ti rodiče šetřili hodně let. Myslím, že se nemýlím. učeň, kterej se ještě učí, čili peníze si pravděpodobně nevydělal, ale k 18 dostal, jako nějakou životní pojistku, nebo něco takového. Moje rada: vykašli se na nějaký báwo woe. Jako automechanik si toho zas tolik nevyděláš, abys tuhle vraždu držel při životě. prachy si pošetři na bydlení. Radší si kup nějakou feldu, kterou budeš schopnej sám opravit a finančně tě nesežere.A jestli chceš báwo kvůli holkám, tak se prober. Na nějaký rádoby drsný auto se lepí jen slepice a krávy co maj v hlavě totálně nasráno.. Jsou jen pro smích.Ale ty ses stejně rozhodl. No nic, snad si to třeba za pár let znovu přečteš a zamyslíš se. Přesně jak to napsal stréc.

Problém navíc je že už i ty totální krávy z vesnické diskoteky poznají že báwo za 100t káčé neni zrovna vizitka úspěchu. Ty to mají ve voku jako nikdo. Takže vlastně zbydou jen ty problémy.
Jestli chce hezký auto a umí si to opravit dá se levně koupit Fiat Coupe nebo třídveřové Stilo. Vypadají taky dobře.

reagować
Giorgio
ilość wystąpień814
data registracji09.05.2007
Piątek 08.05.2015 06:27, RE: Ano jsem automechanik
PetrT napisał:
Zvirak napisał:
kuba doly napisał:
tak tohle budou kvalitně utracené peníze, které ti rodiče šetřili hodně let. Myslím, že se nemýlím. učeň, kterej se ještě učí, čili peníze si pravděpodobně nevydělal, ale k 18 dostal, jako nějakou životní pojistku, nebo něco takového. Moje rada: vykašli se na nějaký báwo woe. Jako automechanik si toho zas tolik nevyděláš, abys tuhle vraždu držel při životě. prachy si pošetři na bydlení. Radší si kup nějakou feldu, kterou budeš schopnej sám opravit a finančně tě nesežere.A jestli chceš báwo kvůli holkám, tak se prober. Na nějaký rádoby drsný auto se lepí jen slepice a krávy co maj v hlavě totálně nasráno.. Jsou jen pro smích.Ale ty ses stejně rozhodl. No nic, snad si to třeba za pár let znovu přečteš a zamyslíš se. Přesně jak to napsal stréc.
Problém navíc je že už i ty totální krávy z vesnické diskoteky poznají že báwo za 100t káčé neni zrovna vizitka úspěchu. Ty to mají ve voku jako nikdo. Takže vlastně zbydou jen ty problémy. Jestli chce hezký auto a umí si to opravit dá se levně koupit Fiat Coupe nebo třídveřové Stilo. Vypadají taky dobře.

Už jsme se nahoře dočetli, že pro něj nejsou fordy auta, tak co teprve fiaty. A než by takovému mamlasovi svěřil nějaký fanda třeba coupé 2.0 20V, tak bych asi raději poslal dobrovolně ze skály. Levný kus třeba s 1.8 by ten klučina nedokázal servisovat ani platit, protože za 100 kompletní repasi neudělá a bez ní jsou ta auta dneska jako zobmie. Stilo pro něho zase bude nuda + fiat.

Ať si koupí votuzenýho čtyřkového golfa nebo starou A3 s 1.8T a výsledek domrví, nebude první ani poslední.
reagować
Primcar
ilość wystąpień35
data registracji06.03.2014
Piątek 08.05.2015 13:55, .
Tak budouci automechanik potrebuje nejake poradne nespolehlive auto ... At nachyta praxi
Taky jsem zacal na S120 a to mi jeste neni ani 30
Ale je nekdy zvast S120 moc toho opravdu nenanuci, spis nauci jak se v tom nekam dostat potom koupit lepsi auto ktere cloveku pripada, ze je z uplne jine planety a v tom v druhe zatacce prohrabe skarpu...

Tech penez je dost na koupi nejakeho benzinoveho coupe , takovy hyundai taky nevypada spatne...
bmw tam za ty prachy se da koupit neco starsiho kdyz si to mladej i sam nejak opravi tak to nemusi by takova tragedie...
Jen treba jezdit opatrne a myslim,ze kazdy znas tomu za mlada nekde pritnul co to da/neda
reagować
PetrT
ilość wystąpień1076
data registracji24.05.2009
Piątek 08.05.2015 20:57, RE: Ano jsem automechanik
Giorgio napisał:
PetrT napisał:
Zvirak napisał:
kuba doly napisał:
Problém navíc je že už i ty totální krávy z vesnické diskoteky poznají že báwo za 100t káčé neni zrovna vizitka úspěchu. Ty to mají ve voku jako nikdo. Takže vlastně zbydou jen ty problémy. Jestli chce hezký auto a umí si to opravit dá se levně koupit Fiat Coupe nebo třídveřové Stilo. Vypadají taky dobře.
Už jsme se nahoře dočetli, že pro něj nejsou fordy auta, tak co teprve fiaty. A než by takovému mamlasovi svěřil nějaký fanda třeba coupé 2.0 20V, tak bych asi raději poslal dobrovolně ze skály. Levný kus třeba s 1.8 by ten klučina nedokázal servisovat ani platit, protože za 100 kompletní repasi neudělá a bez ní jsou ta auta dneska jako zobmie. Stilo pro něho zase bude nuda + fiat. Ať si koupí votuzenýho čtyřkového golfa nebo starou A3 s 1.8T a výsledek domrví, nebude první ani poslední.

Stilo Abarth je dodnes krásné auto s výbornou výbavou. Pokud by si uměl sám udělat rozvody u toho pětiválce má nejhorší past vyřešenou. A sehnat se dá za babku. Ale jak píšeš, neni to asi cool voe.
reagować
brin
ilość wystąpień727
data registracji28.03.2011
Piątek 08.05.2015 21:18, A3 1,8T
Kamarád mechoš si postavil a udělal A3 na skiering, dával ji za 70, s rámem a závodním kovaným motorem (vnitřnostma). 5bodový pás samozřejmostí. Měla i technickou :D A jelo to celkem obstojně.
reagować
Zdeny60
ilość wystąpień1248
data registracji08.09.2009
Wtorek 12.05.2015 12:52, Jedině BMW!
Tady není wo čem. Jedině báwo splní mokrý adolescentní sen každého rybízka. Fotr vysolil drobný ze stavebka ži nějaké pojistky, tak davaj pro káru. Nějaký fordy, škodovky, nebo fiaty-pche! By se mi kucí v hospodě jen tak vysmáli. Za to, když tam dojedu s báwem, stejně ho*no kdo pozná, jaký je v tom motór a kolik desítek let to je starý, tak to bude sóda!
Zimy se rozhodně neboj, když budeš mít na sjetejch letňákách aspo tak 1,5 milimetru, vyjeddš všude a ještě k tomu dvéřma napřed. Kdo by hned kupoval zimáky za dvacku, woe, nejsem dnešní. Šak to je baworák, ne, ten musí jet i bez gum, ne? A jakej porád řešítě servis, nějakej furt dokal, ne? Každý báwo nalítá mega kiláků,. ani nemrkne a to vše bez servsiu, šak do ďáli němcí a ty vědí, co a jak, dyk byli s tankama až u Moskvy, woe, ne?

No a teď vážně:
trocha dedukce a pár informací od lidí, kteří mají své kluky na učňáku (třeba v Zábřehu, v Passu u Bosche). Od nich vím že nevydělají nic, ve 3. járu neumí ještě nic a navíc jdou hlavou proti zdi. Jestli tu X lidí od koupě baworáka za 100 tisíc odrazuje, mají pro to své důvody a také je zde uvedli. Já bych to trochu upřesnil - pokud mám na auto 100 tisíc, tak vybírám za 60 tisíc. A proč? Protože olje, filtry, rozvody, kotouše, desky a někdy i výfuk či baterka je za páďo a budeš rád, když to nebude olejnička, ze které nepoteče olej guferama, přes poloosy, bude to chladit a nebude se to přehřívat a nebude tomu svíti víc než jedna dvě kontroly na palubovce. CHápu, že tohle sylšet nechceš, ale ani tvůj známej mechoš ti to neuservisuje z vody, někdo to musí koupit a pak i zaplatit. Takže ten první servis je to, co předešlý majitel už nezvládnul udělat (přiznejme si, tohle jsou putovní vozy s X majiteli, kteří se půl roku povozí a pošlou to dál a auto tak zvaně vydojí, aniž by do něj něco vrazili. A výsledek? Auto je ve stadiu klinické smrtiu, které ohrožuje teb a hlavně okolí. Já vždy tvrdě říkám, že když se chce někdo v autě zabít, OK, jeho věc, ale ať z toho vynechá ostatní. Takže to vysněné báwo za 100 je pojízdná rakev a prostě někdo ji prodal, když už na servis neměl. POminu takové drovbnosti, jako vyteklé tlumiče, ramena, čepy, poloosy, a tisíc dalších věcí. Prostě jednou kupuje primárně drahé auto, což je každé BMW a servis si propstě řekně o své, ať to bude Lojzek v kůlně, nebo nedej bože značkový servis (což ale vylučuji).
A k té jízdě? Kolik jsi najel? Mám dojem, že to je 18,. což by mohlo ve třetím járu plus mínus tak nějak být, tudíž si myslím, že nemáš najeto jako řidič nic. Kterékoliv báwo má dost výkonu na to, aby ho bylo více, než tvé schopnosti sebekontroly a sebeovládání. Aź jednou takhle pojedeš třeba na kole, zkus se porozhlédnout, kolik je kolem cest křížků na příkopech. Většina z nich patří těm co měli také podobné sny, ale ti je většinou zrealizovali. Sám jsem jich pár znal. A proto bych já, který by ti mohl být fotrem, radím, nech si poradit. Spokoj se klidně s focusem, ale napřed se něčemu nauč. Nauč se jezdit, zvládat auto, provoz, předvídat, koncentrovats e v hustém provozu, sebeovládat. Nauč se vydělávat peníze poctivou prací a až za pár jeden dva roky budeš mít víc peněz, kup si něco lepšího. CHápu, že focus mezi tvými vrstevníky moc parády dnes už neudělá, ale je to slušné auto (nikoliv takové, co si ty o něm myslíš) a věř, že podvozkově na tom bude a vlastně je setsakra dobře na to, aby to nebyl pro tebe limitující prvek při jídzě. Na focusu se naopak hodně naučís, jako řidič, ale mmožná i jako řemeslník, kterým se nyní učíš. Jen s rozdílem, že proti starému báwu tě to nebude stát majlant a s mopravou ti kdekdo fundovaně pomůže. Focusů jezdí fakt hodně a Ford patří mezi nejlevnějis ervisovatelné značky.

trochu jsem se rozepsal, ale podobou situaci jsem řešil před časem se svým synem a vyřešil - uznal, že zatím vystačí s MHD a ČSD a peníze investoval do vzdělávání a do práce, o čemž věří on i já, že se mu vrátí a pak simkoupí pořádné auto, ne starou nebezpečnou rachotinu.

reagować
1 2

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu

podobne samochody w ofercie:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.