0
powrót

diskuze k tématu: První auto Bmw nebo 4x4 ?

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, hybridy, cng, lpg
kuba doly
ilość wystąpień8
data registracji04.05.2015
Poniedziałek 04.05.2015 20:35, První auto Bmw nebo 4x4 ?
Zdravím chci si v listopadu koupit auto nejspíš bmw ale i 4x4 se nebráním.Bude to moje první auto chtěl bych poradit s výběrem jestli něco staršího typu e36 e46 a nebo ještě došetřit a koupit e60 nebo e90 benzin ja jista volba ale přemyšlim nad lpg.Myslite že by se to dalo zvladnout do 100000 limitu ? Nebo 120000 ale až v listopadu diky za rady:)
reagować
Gagarin_CCCP
ilość wystąpień66
data registracji02.01.2012
Wtorek 05.05.2015 03:52, doporučení
Hele, doporučil bych Ti začátek, jako jsem měl já....ve 14 starou stejšnu, pak vošéfovat pár škodovek hundrtek(100) občas to prohodit s tisícovkou, do toho warťase a dráboše a po řidičáku Fáčko.
Myslím, že pak budeš tak nějak vědět, co auto dělá a budeš připravenej na nějaký báwo kámo
reagować
zeneva
ilość wystąpień75
data registracji24.08.2009
Wtorek 05.05.2015 07:23, Bavim se!
Ty mladi nevi, co by chteli... my starsi, co jsme zazili 120 jsme se neco naucili.... drobne opravy na silnici, sytic, obcas nebrzdici auto... a pozdeji strelu z Boleslavi - Scheize Favorit jo, to byly casy!
Hlavne prvni auto BMW na wojetejch pneu.... super napad, jak nekoho zabit... v lepsim pripade sebe. Uvedomte si, cenu nahradnich dilu na BMW... NEvim, jestli je to uplne dobrej napad.
k ty ctyrkolce - co Subaru? je to opravdova ctyrkola, ale samozrejme ne kockolapka jako bmw. Dily samozrejme drazsi
reagować
brin
ilość wystąpień727
data registracji28.03.2011
Wtorek 05.05.2015 11:00, Impreza
Koupil bych Imprezu. Za pár peněz se dá udělat hodně muziky, stačí chvíli poshánět. Kamarád na to prodává díly za hubičku.
reagować
Falco
ilość wystąpień55
data registracji09.05.2007
Wtorek 05.05.2015 11:17, BMW
Za 100 až 120 tis. Kč koupit E60 nebo E90 je hodně velké scifi.

V dané cenové kategorii to je na E46 po faceliftu s nic moc výbavou a motorem.

Je třeba počítat, že z 90% po koupi budete potřebovat ještě 20 a více tisíc na servis.
reagować
PetrT
ilość wystąpień1076
data registracji24.05.2009
Wtorek 05.05.2015 13:55, auto
Bláboly o tom jak se naučíš na stodváce víc než na čemkoliv jiném vůbec nevnímej, krom oprav to auto nikoho nic pořádného nenaučilo. A umět opravovat auto dnes neni nijak moc třeba, na rozdíl od socpravěku je servis na každém rohu. Samozřejmě pokud tě to nebaví, ovšem takových lidí je minimum.

Jinak si osobně myslím že na rozježdění je nejlepší předokolka. Náhon na zadek dokáže nováčka vytrestat a jako začátečník si v zimě moc nezajezdíš, čtyřkolka ti sice dodá dost sebevědomí, ale když překročíš její limit už s tím vůbec nic neuděláš. A to se stane velmi lehce.

Kup nějakou slušnou předokolku - golf, focus, mazdu. Klidně i silnější, toho se neboj. Potom za čas to BMW třeba, ted na slušné stejně nemáš.
reagować
eTeflon
ilość wystąpień173
data registracji04.11.2008
Wtorek 05.05.2015 20:38, Cena
Cenový limit máš dost malý na e60/e90, za kilo neseženeš a když náhodou ano, bude to KO. Každopádně souhlasím s tím, že na naučení není úplě zadokolka ideální, ale pokud používáš hlavu, jde to i s tím. Já jsem se učil na Ford Sierra (mimo hromady škodovek). Rozpočet 100-120 tkč na BMW s LPG bych to viděl na krásnou e36. Najdi nějakou krásnou kolem 80-85tkč a zbytek peněz si nech na první servis. Doporučuju kvalitní pneu!! Pokud je BMW v pořádku, tak si fakt užiješ zábavu
reagować
kamil321
ilość wystąpień70
data registracji19.01.2012
Wtorek 05.05.2015 22:18, za 100 tisíc
jsem kdysi koupil svoje první auto, deset let staré BMW e 34 a máme ho v rodině dodnes:))
reagować
stréc od piva
ilość wystąpień652
data registracji23.11.2007
Środa 06.05.2015 11:02, bmw a status
proč si někdo jako první auto chce kupovat zrovna prémiovou značku?

není lepší si koupit něco mechanicky jednoduššího,naučit se na tom jezdit (tím myslím kompletně zvládat smyk,parkování do řady v kopci..apod)...a pak až si to člověk vytříbí,a zjistí co stojí provoz např.Fabie tak pak zjistí,že na to BMW vyplázne poslední uspory,ale pak už nebude mít na gumy?

reagować
cubec
ilość wystąpień92
data registracji28.04.2010
Środa 06.05.2015 11:15, Nic z prémie
Hele chlapi tu mají pravdu. První auto BMW není dobrej nápad, prakticky nic z prémiovek. Nevíš kolik stojí servis, pojistka, údržba atd.
Pokud máš 100, tak si kup za 70 Mondeo v benzínu, ať si vyzkoušíš auto s dobrým podvozkem, dostatečně veliký. Vyzkoušíš si na něm, jaké auto vlastně potřebuješ, co to je servisovat auto. Výkon na začátek dostatečný. I kdyby si ho měl mít jen přes zimu a na leté ho poslat pryč a koupit si vysněné BMW. Je lepší začít na něčem, co by až tak nebolelo, když to rozbiješ.
Samozřejmě ti tu spousta lidí doporučí Octavii na začátek, ale to už bude na tobě, kam až bys chtěl klesnout.
reagować
Pepe
ilość wystąpień1136
data registracji09.05.2007
Środa 06.05.2015 12:02, RE: Nic z prémie
cubec napisał:
Hele chlapi tu mají pravdu. První auto BMW není dobrej nápad, prakticky nic z prémiovek. Nevíš kolik stojí servis, pojistka, údržba atd.Pokud máš 100, tak si kup za 70 Mondeo v benzínu, ať si vyzkoušíš auto s dobrým podvozkem, dostatečně veliký. Vyzkoušíš si na něm, jaké auto vlastně potřebuješ, co to je servisovat auto. Výkon na začátek dostatečný. I kdyby si ho měl mít jen přes zimu a na leté ho poslat pryč a koupit si vysněné BMW. Je lepší začít na něčem, co by až tak nebolelo, když to rozbiješ. Samozřejmě ti tu spousta lidí doporučí Octavii na začátek, ale to už bude na tobě, kam až bys chtěl klesnout.

Je to tak. S daným limitem bych koukal, na co seženu co nejlevnější díly a servis, páč je vysoká ppst, že to někam pošlu, nebo alespoň o něco opřu. A pokud ten provoz nehodlá někdo dotovat, šel bych asi cestou (sám nechápu, kde se to ve mě vzalo ) focuse. Díly i servis levný, eventuální pojistka (mastná) tomu úměrná. Obligátně 1,6 benzín. Zábavy pro začátek ažaž.
reagować
stréc od piva
ilość wystąpień652
Środa 06.05.2015 12:41, RE: Nic z prémie
Pepe napisał:
cubec napisał:
Hele chlapi tu mají pravdu. První auto BMW není dobrej nápad, prakticky nic z prémiovek. Nevíš kolik stojí servis, pojistka, údržba atd.Pokud máš 100, tak si kup za 70 Mondeo v benzínu, ať si vyzkoušíš auto s dobrým podvozkem, dostatečně veliký. Vyzkoušíš si na něm, jaké auto vlastně potřebuješ, co to je servisovat auto. Výkon na začátek dostatečný. I kdyby si ho měl mít jen přes zimu a na leté ho poslat pryč a koupit si vysněné BMW. Je lepší začít na něčem, co by až tak nebolelo, když to rozbiješ. Samozřejmě ti tu spousta lidí doporučí Octavii na začátek, ale to už bude na tobě, kam až bys chtěl klesnout.
Je to tak. S daným limitem bych koukal, na co seženu co nejlevnější díly a servis, páč je vysoká ppst, že to někam pošlu, nebo alespoň o něco opřu. A pokud ten provoz nehodlá někdo dotovat, šel bych asi cestou (sám nechápu, kde se to ve mě vzalo ) focuse. Díly i servis levný, eventuální pojistka (mastná) tomu úměrná. Obligátně 1,6 benzín. Zábavy pro začátek ažaž.

řekl bych velmi dobrá volba...Neřku-li,že u starého BMW je vysoká pravděpodobnost,že jej do bazaru dal právě někdo mladý,kdo to co nejvíce honil "aby si užil" ale např.neměl už na nějakou větší opravu a musel se toho zbavit a odstavil to.Právě,že si neuvědomil,že tyto BMW sice krásně jedou,ale jsou časovanou bombou právě na tyto mladé řidiče,co jedna kapsa prázdná,druhý vysypaná,ale chtěj udělat ten "laciný diskotékový" efekt..Nic proti nikomu,jen náhled člověka co už pár desítek aut prostřídal a pár stovek tisíc km za sebou..
reagować
kuba doly
ilość wystąpień8
Środa 06.05.2015 16:49, moc díky za informace ale o znáčce škoda a nebo ford vůbec nepřemýšlím podle mně jsou to auta na nic
diky za info,ale nevím proč si každej myslí že je bmw tak drahý na díly zase o tolik co u jinejch aut to není a výmněna neni problém protože vybavení mám takže opravy v pohodě a myslím že když má člověk rozum tak to nikde nenapálí.Spíš mně zajímá co říkate na napad dát např do e36 coupe 325i lpg a nebo ne
reagować
stréc od piva
ilość wystąpień652
Środa 06.05.2015 17:22, rada nad zlato
Tu asi nemá cenu dávat další rady.Očividně si tazatel stojí za svým snem nehledě na moudra a zkušenosti okolí.

Pokud plánuješ do té E36 dávat LPG svépomoci u nějaké firmy,tak v první řadě by měla být v stoprocentním stavu,předpokládám,že budeš kupovat nějakou,kterou si necháš ověřit v autorizovaném servisu,či budeš mít vlastního mechanika.

Určitě také počítáš s tím,že LPG se Ti zapne až po několika km jízdy,jsou podstatně vyšší náklady na STK,musíš na ní dělat revize,nesmíš s tím do garáží apod....

Je vidět,že chceš šetřit každou kč na km,tzn.to co jsme tu psali o pár příspěvků výše.Kup si něco co odpovídá tvému aktuálnímu "sociálnímu stavu" a pokud chceš autem jezdit a nejen si brát půjčky na opravy raději si kup Felicii,které jsou na LPG jak dělané..

Sorry za upřímnost..ale mám pocit,že si stejně to BMW koupíš i kdyby ti to tu rozmluvilo 10lidí z 10.
reagować
Zvirak
ilość wystąpień459
data registracji09.09.2012
Środa 06.05.2015 18:45, no jo
já bych už jen dodal, stréci od piva, že vlastní zkušenosti jsou k nezaplacení. V přesně v tomhle případě to platí tuplem.
Holt se chlapec spálí. (Přeju mu, ať ho to moc nebolí)

edit::

tak tahle poznámka tě degradovala na slušnýho blbečka
cytat:
moc díky za informace ale o znáčce škoda a nebo ford vůbec nepřemýšlím podle mně jsou to auta na nic

tak teď mu už přeju, ať se spálí
reagować
brin
ilość wystąpień727
data registracji28.03.2011
Środa 06.05.2015 19:06, Život
Škoda ho. Nechápu, že někdo chce upřednostnit BMW před Subaru. To opravdu chce mít zřejmě jenom kočkolap. Za stejný prachy se dá sehnat Impreza v turbu... To je úplně jiný svezení. Ale co už. Kdo chce kam, pomozme mu tam.
reagować
PetrT
ilość wystąpień1076
data registracji24.05.2009
Środa 06.05.2015 19:14, RE: no jo
Zvirak napisał:
já bych už jen dodal, stréci od piva, že vlastní zkušenosti jsou k nezaplacení. V přesně v tomhle případě to platí tuplem.Holt se chlapec spálí. (Přeju mu, ať ho to moc nebolí)edit::tak tahle poznámka tě degradovala na slušnýho blbečka
cytat:
moc díky za informace ale o znáčce škoda a nebo ford vůbec nepřemýšlím podle mně jsou to auta na nic

Taky nechápu proč se ptá někdo kdo už má evidentně naprosto jasno. Vidim to že koupí vylítanou navoněnou bídu v hezkém kabátě e46 kterých jsou plné inzerce. Navíc LPG na šestiválec stojí jiné peníze.
Přitom za třídvířko focus s dvoulitrem dá do 50t a svezení paráda. Sedan se stejným motorem stojí ještě méně. Ale je fakt že před hospodou s tim parádu neudělá.
reagować
kuba doly
ilość wystąpień8
Środa 06.05.2015 19:20, subaru se my líbí ale až ta novejší a dražší verze
subaru se my líbí ale až ta novejší a dražší verze
reagować
stréc od piva
ilość wystąpień652
Środa 06.05.2015 20:05, student ve vatě
Na toto forum většinou chodí lidé co se v autech nevyznají,nemají mechanika a nechají si poradit.
Tady je to ovšem trochu jinak.
Kluk (cca 20let,který má 100 000 v kasičce) chce za každou cenu si koupit auto z vyšší střední třídy,jelikož nemá peníze nazbyt,pravděpodobně nemá ani vlastního mechanika a tak se snaží získat nějaké info...které ale ignoruje.,aby si buď splnil sen anebo ohromil své okolí...nezávisle na tom,že bude jezdit autem většinou na kraji životnosti.

To,že si chce koupit prostě šestiválec a předělat jej na LPG to už je jen třešnička na dortu...

Chlapče,zajdi si někdy do autosalonu BMW,podívej se na hodinové sazby,ceny nových aut...pak si zajdi do Škodovky / Fordu,podívej se na svoji výplatní pásku....a zamysli se...

Chceš jezdit nebo mít před domem 20 let starou popelnici,kde budeš řešit jestli můžeš jet pro tu svoji holčinu nebo pro ní máš jet MHD,aby tě to nestálo tolik?

Neber to jako útok (to na fora mezi inteligentními lidmi nemá co dělat,ale spíš si to vytiskni,za 5 let si to přečti znovu..a uvidíš,že si řekneš..hergot..ti stréci na internetu měli tehdá pravdu....tvé BMW tou dobou už bude dávno někde v bazaru,protože nebudeš mít na servis....

ale přeji Ti jej,a také spoustu zážitků,kdy budeš předjíždět ty auta pro nás,pod lidi (Škoda,Ford) a užívat si toho pocitu vyšší střední třídy
reagować
tomaskrtek
ilość wystąpień982
data registracji18.03.2008
Środa 06.05.2015 20:33, RE: no jo
PetrT napisał:
Zvirak napisał:
já bych už jen dodal, stréci od piva, že vlastní zkušenosti jsou k nezaplacení. V přesně v tomhle případě to platí tuplem.Holt se chlapec spálí. (Přeju mu, ať ho to moc nebolí)edit::tak tahle poznámka tě degradovala na slušnýho blbečka
cytat:
Taky nechápu proč se ptá někdo kdo už má evidentně naprosto jasno. Vidim to že koupí vylítanou navoněnou bídu v hezkém kabátě e46 kterých jsou plné inzerce. Navíc LPG na šestiválec stojí jiné peníze.Přitom za třídvířko focus s dvoulitrem dá do 50t a svezení paráda. Sedan se stejným motorem stojí ještě méně. Ale je fakt že před hospodou s tim parádu neudělá.

rozdíl v ceně LPG na čtyř-šesti-a osmiválec jsou dva až tři tisíce. ale to je jedno, diskuze je o něčem jiném. chlapci bych doporučil auto na jehož provoz bude reálně mít. takže bych to viděl tak na felcku z roku 2000. protože až někde bouchne to svý vysněný báwo woe do škarpy tak se nebude stačit divit. tedy, on se nebude stíhat divit už od koupě-gumy deset, povko deset, olej dvojku, brzdy deset...
reagować
1 2

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu

podobne samochody w ofercie:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.