Wtorek 06.10.2015 15:29,
BMW 525d (E61) nebo Mazda 6 2.2
Dobre odpoledne,
po novem roku planuji koupi ojeteho automobilu. Zatim mi po cteni na forech a hledani informaci vypadly tyhle dva vozy. BMW 525d v kombi verzi od roku 2008 nebo Mazda 6 kombi s motorem 2.2 od roku 2009. Auto budu kupovat v Nemecku, kde take pracuji. Vzhledem k tomu, ze obcas budu dojizdet do CR (temer 1000km a zpet) a vzhledem k tomu ze auto budu take pouzivat k delsim vypadum na hory do Svycarska a Francie, tak jsem zatim pevne rozhodnuty pro diesel. Nad temito variantami vaham take proto, ze by podle vseho mely byt tyhle motorizace velmi kvalitni. Rozhodujici pro vyber pro me budou celkove provozni naklady. Jsem lehce zmateny z nazoru ktere jsem uz cetl. Nekde se pise, ze v pripade BMW, ktere ma najeto okolo 200.000 km je treba navic investovat do oprav a novych dilu nekdy i 100.000 kc, jinde se zase pise, ze napr. rozvody neni treba menit do 500.000 km vubec a ze naklady na bezne spotrebni veci jako filtry a naplne jsou stejne, jako u jinych nepremiovych vozu. Je mi jasne ze ve vysledku bude BMW pro provoz drazsi nez Mazda, jde mi jen o to, jestli to bude stravitelny ci nekolikanasobny rozdil. Jeste bych rad podotknul ze mi jde o srovnani provoznich nakladu spojenych se servisem, ne spotrebu, ta je urcite vyssi u BMW vzhledem k vetsimu motoru. Jsem si take vedom toho, ze jde o srovnani velmi rozdilnych vozu (premiovy/nepremiovy, 6valec/4valec, zadokolka/predokolka), ale pro muj ucel jsou snad vhodne oba. Diky!
reagować