nepřihlášený uživatel napisał:
Dobrý den, měl bych dotaz týkající se porovnání dvou odlišných vozů. Jedná se o Audi A6 2,7 r.v. 2005 a Hondu CRV 2,2 r.v. 2007. Je mi jasné že se jedná o dvě naprosto odlišná auta ale zajímalo by mne alespoň částečné porovnání cen servisů a všech dalších nákladů na údržbu těchto vozů. Obě auta mohu mít za srovnatelnou cenu, tudíž v tomto ohledu není třeba co zvažovat. Přeci jen jsem vnitřně více nakloněn Audi, líbivější vzhled a především větší zavazadlový prostor. Auto by byl využíváno jako rodinný vůz (malé dítě, pes). Jízda převážně po městě do práce. Párkrát ročně kratší vzdálenost na dovolené. Děkuji za radu a porovnání. S pozdravem Baďouček
2,7 TDI je pro A6 asi nejlepší motorizace, jede skoro jako 3,0 TDI ale trpí na míň problémů a má menší spotřebu. Často je i zachovalejší. Ale i tak jde o skoro 10 let staré auto, které zvlášť při nejasné historii může přijít draho. Takže bych kupoval jen po důkladném prověření historie a stavu vozu. Dieselové CR-V ale taky může přijít draho, zvlášť jestli už má víc najeto. Těžko říct, srdce se přiklání k Audi, ale koupil bych to, co je v lepším stavu a hlavně má jasnou historii. Ovšem ani jedno není vhodné na poskakování po městě, na to jsou vhodnější. Zlatá střední cesta je CR-V v benzínu. Sice bude jezdit za 9 místo 7 litrů ale jestli jen naskáčete pár tisíc km ročně, je to irelevantní a spíš oceníte blbuvzdornost a jednoduchost benzínu od Hondy.