0
powrót

diskuze k tématu: Jaký motor vybrat do Audi A4 b7?

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 11.07.2013 14:53, Jaký motor vybrat do Audi A4 b7?
Dobrý den, prosím Vás o radu.Chci si koupit auto zn.Audi a4 b7 sedan (Audi A4 b7 pdp, 2005, 147 kW). Quatro určitě nepotřebuji.Jen stále váhám s jakým motorem?? Taky jestli benzinový nebo naftový?? nevadil by mi asi ani benzínový...roční nájezd mám cca 20 000km. Raději bych volil sportovnější motor do tohodle vozu,ale jedině opravdu co nejspolehlivější.Předem děkuji moc za odpověď.
reagować
Paul
ilość wystąpień773
data registracji07.11.2008
Piątek 12.07.2013 12:29, motor A4
Jediný doporučitelný motor do A4 je 2,0 TFSI. Pokud je to původní řemenová verze vyvinutá u Audi, platí to dvojnásob. Co vím, tak mechanika je dimenzovaná na mnohem vyšší výkon a měl by mít i vodou chlazené turbo. Spotřeba je samozřejmě vyšší než u TDI, ale pokud se využívá přirozená pružnost motoru a nemusí roztáčet automat a quattro, tak se dá jezdit za 8.
reagować
george333
ilość wystąpień23
data registracji12.07.2013
Niedziela 14.07.2013 15:23, AUDI A4 B7 2.0 TSFI
Zajímalo by mě?? dá se předělat 2.0 TFSI i na LPG? ztratí se tím pádem výkon? Turbo se ,,dochlazuje (domazává)´´ i u benzonových motorů?
reagować
smazaný uživatel
ilość wystąpień
data registracji
Niedziela 14.07.2013 20:45, njn
zdar turbo se dochlazuje u jakýchkoli motorů...a zejména u tfsi který má pracovat s chudší směsí a tedy vyšší teplotou. spotřeba 8l /100 je samozřejmě z říše snů, je reálná pouze pokud se jede dlouhá trasa na okresce a jedeš zvolna 80-100km/h. reálná je 10-12L, při zátěži si ale vezme v pohodě 17L...nevím jestli je to jedinej doporučitelnej motor...co je důležtý neměnit longlife ! motor má problém s chlazením oleje stejně jako 1,8T - blbá konstrukce olejovýho vedení, tudíž karbonuje a ucpává nasávací koš!!! oprava je do 8tkč pokud to nezadřeš...bohužel V6ky ať diesely nebo benzíny nedoporučuju kvůli servisní náročnosti (jsou to kasičky) a čtyřválce diesely mají svoje vady na kráse taky ale to není potřeba popisovat to každej ví (vstřiky turba setrvačníky, váhy čidla atd)...

koncernový auto už je dnes bohužel spíš o tom vybrat si model kterej jsem schopnej finančně utáhnout než o tom co chci...

reagować
smazaný uživatel
ilość wystąpień
data registracji
Poniedziałek 26.08.2013 21:00, Re:
Dobrý den. Pro Vámi vybrané Audi A4 bych jako spolehlivý silný motor viděl dvě možnosti. První je benzínový šestiválec 3.2 FSI, druhou třílitrový naftový šestiválec TDI. Pro první motor hovoří jednodušší konstrukce a nižší riziko drahé závady, pro druhý zase výrazně nižší spotřeba a vysoký točivý moment od nízkých otáček. Váš roční nájezd je pro volbu motorizace hraniční, já osobně bych ale sáhl po prvně jmenovaném.
reagować

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu

podobne samochody w ofercie:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.